Sluit je aan bij Mooiedingenmakers

Ben je een zelfstandige zonder personeel uit de Noordelijke creatieve industrie? Dan kan je lid worden van Mooiedingenmakers. Zo kunnen we als collectief aan een sterkere sector werken. Want om écht verschil te maken, moeten we ons verenigen.

Vanuit de collectiviteit organiseren we dan onder meer kennissessies en netwerk meetups, en kopen we diensten in zoals zakelijk advies en goede boekhouding met korting. Het lidmaatschap kost een tientje per maand, lees hieronder verder wat we voor dat bedrag kunnen organiseren. 

Lid worden van Mooiedingenmakers explained

Een tientje per maand dus. Daar krijg je zelf dingen voor terug, maar je draagt ook meteen bij aan een beter creatief klimaat. Dus we gaan er samen zijn voor meer creatieven. Dit gaan we dan organiseren voor leden: 

Zakelijk inloopspreekuur

Van bonnetjesdoosproblematiek tot strategische issues en eigenlijk alles over het zakelijke deel van zelfstandig ondernemerschap: je zit zo aan tafel bij expertpartner Bureau Maanstof. Bureau Maanstof is een zakelijk adviesbureau, verantwoordelijk voor onder andere controlling en administratie bij organisaties als Welcome to The Village, Innofest en Explore the North. Je inloopspreekuurtje is zo geboekt!

Kennissessies

Jaarlijks organiseren we tientallen kennissessies over basiszaken van het ondernemerschap. Tijdens Corona in de vorm van Flitswebinars, als het weer kan ook in live events. Denk aan zaken als verzekeringen, pensioen, boekhouden en administratie, je uurtarief bepalen en onderhandelen, enzovoorts. Interessant voor starters maar ook voor gevorderden.

Inspiratiesessies

1 x keer per half jaar vliegen we een inspirator of ultieme expert in voor een masterclass. 

Netwerkborrels

Ten minste 2 x per jaar een goede borrel. Denk aan ZZP-kerstfeesten en borrels waar leden en opdrachtgevers rondhangen. Drankjes gratis voor leden. En natuurlijk alleen als bijeenkomsten legaal zijn, want Corona.

Profiel op de website

Online goed vindbaar zijn is belangrijk als zelfstandig ondernemer. Heb je al een eigen site? Dan kan een beetje extra aandacht natuurlijk ook geen kwaad. Alle leden krijgen een goed vindbaar eigen profiel op de website. In juli 2020 lanceren we een compleet nieuwe website, met nog meer ruimte voor makers.

Goede boekhouding met korting

Bij de in Leeuwarden gevestigde boekhouders Bouma & Vastrick kunnen leden van Mooiedingenmakers terecht voor boekhouding en persoonlijk advies, en ook nog met korting. Bouma & Vastrick werken voornamelijk met ZZP uit de creatieve sectoren.

Korting op leuke dingen

Aan het collectief bieden we regelmatig kortingen op 'leuke dingen', zoals festivals of talkshows. Wil je juist je korting aanbieden? Mail ons!

Lid worden of vragen? Stuur ons een mailtje op mooi@mooiedingenmakers.nl. 

--- 

Mooiedingenmakers wordt ondersteund door We the North en werkt samen met diverse Noordelijke overheden Lees hier onze hele visie en missie.