Missie en visie

Er is in Noord-Nederland een enorme behoefte aan lokale experts. Maar deze worden nog te vaak niet in de eigen regio gevonden, terwijl de Noordelijke creatieve industrie juist erg rijk en gevarieerd is. Er zijn intermediates op het gebied van social media en design, award-winnende fotografen en videografen en er zijn ervaren experts in bijvoorbeeld programmering of projectmanagement. Toch komen opdrachtgevers vaak uit bij dezelfde mensen als er iemand moet worden ingehuurd. En omdat er vaak wordt gevist uit dezelfde kleine vijver, raken deze mooiedingenmakers overvraagd, met als gevolg dat er vaak wordt uitgeweken naar iemand van buiten de regio. Deze discrepantie in vraag en aanbod vinden we zonde, omdat hiermee de kansen voor lokale, creatieve ondernemers slinken. Het gevolg daarvan is dat zij vaak uit noodzaak uit de regio vertrekken. En dat terwijl mooiedingenmakers bij uitstek mensen zijn die een regio kleur geven. Naast het verliezen van dergelijk creatief kapitaal, vliegt het geld dat wordt uitgegeven aan inhuur ook de regio uit.

Missie

Met mooiedingenmakers.nl willen Koen Haringa, Henk Rigter, Roald Hacquebord en Wilbert van de Kamp bijdragen aan het Noordelijke ondernemersklimaat. Creatievelingen vertrekken nog te vaak uit de regio omdat vraag en aanbod niet goed op elkaar aansluiten. Op deze website wordt een met de hand geselecteerd overzicht van de Noordelijke creatieve industrie geëxposeerd. Bovendien heeft elke mooiedingenmaker eerder laten zien een hoge kwaliteit te kunnen leveren, zodat opdrachtgevers zorgeloos en eenvoudig de juiste expertise kunnen vinden en inhuren.

De juiste persoon voor de klus

Iedere overeenkomst begint met een kennismakingsgesprek. In dat gesprek wordt de vraag gespecificeerd, zodat er samen kan worden gekozen voor de meest geschikte persoon. Daarnaast verzekeren opdrachtgevers zich ervan dat de klus wordt voltooid. Als een opdrachtnemer de opdracht niet kan voltooien, vindt er in overleg overdracht plaats zodat een capabele vervanger het stokje kan overnemen.

Het team

Koen Haringa - bedenker en community manager
Koen is mede-oprichter van Welcome to The Village en is de baas van Podium Asteriks. Daarnaast werkt hij als communicatieadviseur voor het Fries Museum en als cultureel adviseur voor de start-up Loyal Garden. Eerder was hij programmeur voor Tryater, artistiek leider van de Literaire DIS, communicatieadviseur voor de Bibliotheek Service Fryslân en betrokken bij onder meer het Jailbreak Festival, De Nacht van Kunst & Wetenschap, Explore the North en het Noordelijk Film Festival.

Henk Rigter - zakelijke acquisitie Friesland
Henk is redacteur bij Suksawat en doet de communicatie van DORP, de tiendaagse innovatiehub van Welcome to The Village. Eerder werkte hij voor Innofest, De Nacht van Kunst & Kennis en andere culturele evenementen. Daarvoor was hij werkzaam in hospitality, voornamelijk in Afrika.

Wilbert van de Kamp - zakelijke acquisitie Groningen
Wilbert is oprichter van Omapost, scout bij Innofest en werkt veel aan campagnes, vooral voor partijen uit het Noorden. Hij presenteert regelmatig talkshows over voedsel en duurzaamheid en is 50% van De Linkse Mannen lossen het op.

Roald Hacquebord - websitebaas
Roald is webdeveloper bij de NOS, en maakt daar interactieve specials. Voorheen werkte Roald bij onder meer De Correspondent, De Telegraaf, Welcome to The Village en Hacquebord & Buckles.