Dit is Sjoukje Werkman

Ervaring

Caleidoscoop, Heerenveen - Communicatieadviseur

Caleidoscoop is de welzijnsorganisatie voor de gemeente Heerenveen. Hun missie: meedoen op maat aan de samenleving is de beste vorm van preventie. Sjoukje is verantwoordelijk voor de communicatie, zowel binnen de organisatie als daar buiten. Daarnaast houdt ze zich bezig met het behalen en het behouden van het Kwaliteitslabel, onderdeel van Sociaal Werk Nederland.

Freelancer - Tekstschrijver en marketing- & communicatieprofessional

Als freelancer was Sjoukje eerder voornamelijk actief binnen de culturele sector in Leeuwarden. Ze werkte voor meerdere festivals, Tryater en Skoft&Skiep. Ook de welzijnssector heeft haar hart gestolen. Voor meerdere organisaties mocht ze zich inzetten.

Tegenwoordig richt Sjoukje zich op haar nieuwe woonplaats; gemeente Groningen. Zo was ze onder andere betrokken bij de communicatie van Noorden Digitaal, het regioprogramma van de landelijke conferentie Nederland Digitaal.

Een volledig overzicht van de klussen van Sjoukje staat op http://www.sjoukjewerkman.nl/mijn-werk/

Informatie

Al vanaf het moment dat Sjoukje weet hoe ze een pen moet vasthouden, is schrijven haar grootste hobby. Het begon met een dagboek en talloze penvriendinnen, het liep uit op de publicatie van haar lezerscolumn in de Metro. Je kunt je voorstellen hoe blij ze is dat ze, na bijna dertig jaar, van haar hobby haar werk heeft kunnen maken.

Het liefst schrijft ze over maatschappelijke onderwerpen. Ook in andere sectoren voelt Sjoukje zich thuis. Dankzij eerdere ervaringen en een brede interesse voor de wereld rondom marketing en PR, denkt ze graag met je mee over de boodschap die jij of je organisatie te vertellen heeft.

Sjoukje schrijft graag, ook voor jou:

  • Frisse en wervende teksten in een handomdraai. Jij vertelt, Sjoukje schrijft.
  • Het herschrijven van bestaande teksten is haar specialiteit. Niet langer dan nodig, wel allesomvattend.
  • Met punten en komma’s vermaakt Sjoukje zich prima, voor het redigeren van teksten ben je bij haar aan het juiste adres.
  • Het liefst in het Nederlands, maar ook in haar memmetaal Frysk lukt dat haar redelijk.