Dit is Savan Huisman

Ervaring

Sarah Huygens i.s.m. Bijlmer Parktheater - Zakelijk leider (2020 - heden)

Savan is werkzaam als zakelijk leider van Sarah Huygens in samenwerking met het Bijlmer Parktheater. Ze worden o.a. door het Fonds Podiumkunsten ondersteund met een 2-jarige Nieuwe Makersregeling. Ze produceren interdisciplinair bewegingstheater met een focus op de thema's identiteit en gender.

Productiehuis Heelal BV - Acquisitie (2020)

Savan heeft in samenwerking met de directie van Productiehuis Heelal verkoopstrategieën ontwikkeld, de markt verkend en koude acquisitie uitgevoerd voor het reeds opgestarte productiehuis door Thomas Spijkerman en Henriëtte Olland (ex-Circus Treurdier).

Academie voor Theater en Dans - Productieleider (2019)

In samenwerking met scenografe Lisanne Bovée produceerde Savan de performatieve installatie 'Je wordt verwacht'. De installatie speelde op locatie in een oud kantorenpand in Amsterdam Zuid-Oost. Ze produceerde het ontwerp op locatie en stuurde het voorbereidende en uitvoerende team aan.

Informatie

Savan is een rasechte cultureel ondernemer. Ze heeft haar Bachelor of Arts behaald aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten met de opleiding Productie Podiumkunsten. Savan werkt in opdracht vanuit een gedeelde visie op de desbetreffende inhoud. Ze gaat in haar werk altijd een verbinding aan met de maatschappij, zowel op artistiek als zakelijk gebied.

Savan is zowel in te zetten als productieleider en zakelijk leider. Haar expertise heeft zij opgedaan binnen de podiumkunsten, maar staat er voor open deze ook in de rest van de culturele sector in te zetten. Savan werft graag fondsen, voert beleid, concretiseert de toekomst, zoekt partnerschappen, verkoopt producties, legt nieuwe verbindingen en voelt zich thuis bij financiële zaken.