Dit is Mireille Muller

Ervaring

Buiten de Boot speelt De Oare - Inspirator, muzikant & acteur (2018 - 2019)

De community art voorstelling van Buiten de Boot onderzocht de ervaring van het ontmoeten van die misschien zo andere, vreemde Ander en zijn of haar verhaal. Hierbij maakte het publiek een reis door verschillende persoonlijke ontmoetingen.

Never Ending Orchestra - Projectassistent en muziekprogrammeur (2017 - 2018)

Voor NEO Leeuwarden werden lokale muzikanten en bandjes geprogrammeerd op talloze plekken in de binnenstad en we organiseerden vijf wijkfeesten samen met bewoners en muzikanten uit de wijk.

LABO - Sociaal Laborant (2016)

Bij deze vzw in Gent heb ik interactieve workshops en acties georganiseerd en begeleid over maatschappelijk kritische onderwerpen zoals discriminatie, duurzaamheid en dekolonisering.

Informatie

Mireille is op dit moment actief als organisator en maker in de sociaal-culturele sector van Leeuwarden. Ze programmeerde in 2019 de eerste Stukafest in Leeuwarden en in de zomer van 2018 werkte ze mee als muziekprogrammeur en projectassistent aan het LF2018 project Never Ending Orchestra. Ook organiseerde ze twee gesprekspanels over Gemeentelijk Popbeleid en Talentontwikkeling op het Freeze Festival.

Mireille heeft Onderwijsassistent Muziek en Culturele, Maatschappelijke Vorming gestudeerd. Hierdoor heeft ze een passie ontwikkeld voor community art waarbij ze nu voornamelijk muziek, theater en beeld gebruikt om maatschappelijke thema’s in haar werk aan te halen. Mireille gebruikt vaak de openbare ruimte, zoals wijken en pleinen, als kritisch speelveld voor ontmoeting en dialoog. Ze werkt mee in community art projecten zowel als inspirator en speler als in de productie. Zoek jij een sociale team-member? Dan duikt Mireille graag samen met jou in je ideeën of project!