Dit is Lonneke van Oostveen

Ervaring

365 Dagen Succesvol - Schrijver

Essayist voor de organiserende onderneming achter het succesvolle jaarprogramma ‘365 Dagen Succesvol’ van Arjan Vergeer en David de Kock. Ik schrijf met humor gemarineerde, en SEO doordrenkte artikelen over serieuze zaken zoals mentale gezondheid, liefde, mannetjes- en wijvengedoe en dingen waar niemand over praat.

PayPal Benelux - Senior Content Manager

Voor ik het freelanceleven ontdekte was ik bij PayPal de senior Content goeroe. Ik dook met liefde in het schrijven, redigeren en lokaliseren/vertalen van content voor de sites, apps, campagnes en evenementen van PayPal Benelux, met als doel conversie verhogen, blah blah dingen met SEO en alles wat een corporate multinational belangrijk vindt om nog groter in zijn markt te worden. Aangezien PayPal de koploper in online betalen is, heb ik het goed gedaan!

Elsevier en Total Jobs - Head of Content

Van conceptuele strategie bepalen, implementatie en content beheer op de websites, het bouwen van xml-feeds, doorlopende verbetering van usability, ontwikkeling van nieuwe producten en de app tot pionieren in responsive design voor de sites en applicaties van Totaljobs.com.

Informatie

Lonneke van Oostveen is schrijver, naaister en bestaat voor zeker de helft uit katten. Op haar 35ste compleet gecrasht en geburnt. Als een feniks uit de as herrezen, bekijkt ze het leven door een andere bril en schrijft ze graag op humoristische wijze over de dingen die mensen wel vaak denken maar niet vaak zeggen.

U wilt storytelling? Check! Converterende blogs over drama, trauma of wel of niet alledaagse onderwerpen: she’s your (wo)man! Verloopt de werving en selectie van geschikte kandidaten wat stroefjes door het uitblijven van… geschikte kandidaten? Zoek niet verder!

Met een veelzijdige achtergrond in zowel (internationale) corporate content, marketing en design vol van SEO, conversie en nog meer woorden die ze in haar anderhalve decennium als kantoorslaaf heeft opgedaan, alsmede het schrijven van blogs en artikelen met een serieuze, sociaal maatschappelijke boodschap, onderscheid Lonneke zich van de concurrentie met haar specialisatie in Nederlandse en Engelstalige vacatureteksten en wervende content die resultaten boekt. Dit, en haar geweldige talent voor woordspelingen en puns maken Lonneke tot een flexibele en multi-inzetbare creatrice.