Dit is Lieke van den Krommenacker

Ervaring

Dagblad van het Noorden en Leeuwarder Courant - Stads-, Regio- en Waddenverslaggever

Bedacht en maakte reportages, interviews, recensies, nieuws- en bijlageverhalen over zeer uiteenlopende onderwerpen voor zowel papier als online. Zorgde ook geregeld zelf voor foto & video.

Liekes Liefdesbrieven - Liefdesbrievenschrijver

Schrijft liefdes-, dreig- en uitmaakbrieven op bestelling van achter een oude typemachine.

Journalieke - Verhalenverteller en journalist

Vertelt verhalen in woord en beeld, van interviews en reportages tot recensies, achtergrond- en reisverhalen.

Informatie

Lieke is journalist, cultuurwetenschapper, verhalenverteller & liefdesbrievenschrijver. Ze kan ook fotograferen, crêpes bakken en de boogie woogie dansen. Het liefst schrijft ze over het leven en literatuur. Ze werkt en werkte voor onder meer Dagblad van het Noorden, de Leeuwarder Courant, der Tagesspiegel (Berlijn), de Ukrant, Pinkpop, FestivalderAa, festival Terug naar het Begin, Noorderzon, het Noord Nederlands Toneel, het Nederlands Letterenfonds, het Fries Museum, Biblionet Groningen en Cut the Crêpe.

Als de helft van een schrijversduo schreef Lieke samen met Ruth Koops van 't Jagt een novelle over het Groninger Hogeland, na het winnen van het Hendrik de Vriesstipendium: Hogelandlopers. Ook schreef ze mee aan het boek Waanzinnige Verhalen over volwassenen met het Foetaal Alcohol Syndroom en is ze een van de auteurs van het boek Ik Wacht, waarin 101 verhalen van Groninger aardbevingsslachtoffers zijn verzameld. Ze is altijd onderweg, het liefst naar een eiland. Leest derhalve graag in (wijlen) de Rails.