Dit is Karin Sitalsing

Ervaring

Trouw - Correspondent Groningen/Drenthe (2014 - heden)

'Boeroes, een familiegeschiedenis van witte Surinamers' - Auteur (2016)

'Twintig jaar Groninger Museum' - Copywriter (2014)

'Wij van Geriant' - Copywriter (2018)

Informatie

Karin is journalist, verhalenverteller en schrijver, en als al die dingen door elkaar lopen is ze op haar allergelukkigst. Ze werkt onder meer voor Trouw, Panorama, Vrij Nederland, Happinez, en schrijft ook verhalen voor de website van RTV Noord. Veel liever dan zich te beperken tot een niche volgt ze haar verhalenvoelsprieten, waait ze mee met de wereld - kiezen is zó 1983. Eerder werkte ze onder meer voor de Volkskrant, Elsevier, Flow, Flair en Viva.

In 2011 bedacht en maakte ze een kruidnotenkookboek, dat een internationale prijs won. In 2016 verscheen 'Boeroes, een familiegeschiedenis van witte Surinamers' bij uitgeverij AtlasContact, dat in 2018 werd bekroond tot beste Groninger boek. Eind 2018 verscheen 'En dan nu het goede nieuws, journalistieke verhalen die je dag beter maken', dat ze schreef met Franka Hummels.

Verder schrijft Karin voor bedrijven en organisaties. Levensverhalen, interviews, reportages, dat werk. Bijvoorbeeld een boek over twintig jaar Groninger Museum, of eentje in opdracht van een ouderenorganisatie, of dat magazine dat ze maakte voor die sociale werkvoorziening. Maar altijd in haar eigen stijl: onder de huid van haar hoofdpersonen, zo levendig en beeldend opgeschreven dat je als lezer het gevoel krijgt dat je erbij was.