Dit is Jan Johan Draaistra

Ervaring

Academie Minerva Accreditatie - Grafisch Vormgever (2019)

In samenwerking met Academie Minerva heeft Jan Johan samen met zijn collectief de kerndoelen van de Academie weten te vertalen naar een typografische installatie.

Vision / Division / Invisible records - Grafisch Vormgever (2020)

Als grafisch vormgever voor dit Groningse platenlabel ontwerpt hij voor verschillende artiesten artwork en animaties.

Gabelle Art Couture - Grafisch Vormgever (2018)

Gabriella werkt samen met kunstenaars. Hun ontwerpen zijn de basis voor de unieke art couture collectie. De exclusiviteit van de kledingstukken is vertaald naar een beeldmerk geïnspireerd op een figuratief werk van de grootvader van Gabriella, kunstenaar Hubertus Bekman. Dit heeft geresulteerd in een krachtige maar vooral unieke visuele identiteit voor het modelabel.

Informatie

Jan Johan is Grafisch en Interactie ontwerper. In 2019 studeerde hij af aan Academie Minerva in de richting Graphic and Interaction Design. Sinds 2016 is hij zelfstandig freelancer en is mede-oprichter van het ontwerp collectief Narrative Machine. Zijn passie ligt in de wereld van typografie, die hij doorgeeft binnen zijn kalligrafie cursussen. Tevredenheid van opdrachtgevers en de verscheidene onderwerpen waar hij mee te maken krijgt is zijn drijfveer in het vak.

Social design, campagnes, identiteiten, boeken, websites en expositie-ontwerp zijn expertises waarin Jan Johan onderzoeksmatig een goede vertaalslag heeft weten te vinden. De vraag staat centraal in zijn werk in plaats van het antwoord. Zijn werkmethode is gebaseerd op het vinden van (on)logische patronen om hieruit een zo sterk mogelijk ontwerp neer te zetten. Dit heeft hij zowel in de culturele sector als in de reclame weten te behalen. Ook staat Jan Johan open voor toekomstige samenwerkingen.