Dit is Eva Koopmans

Ervaring

Oerol en Natuurmuseum Fryslân: Stemmen uit de Nacht - Ruimtelijk ontwerp (2019)

In 2019 heeft Eva, in samenwerking met Babette Rijkhoff, een audio-visuele installatie ontwikkeld voor het festival Oerol en Natuurmuseum Fryslân. Het ontwerp en de uitvoering daarvan heeft zij bij dit project op zich genomen. Uiteindelijk is dat voor het museum weer aangepast naar een passende vorm voor binnen.

De Ontwikkelgroep: Spiegeltent - Ruimtelijk ontwerp (2019)

In opdracht van De Ontwikkelgroep (een bedrijf dat adviseert en ondersteunt bij de ontwikkeling van strategie, leiderschap, reputatie en identiteit), heeft Eva in 2019 een ruimte ontwikkeld waar mensen tijdens een gesprek kunnen reflecteren op zichzelf.

Theater Artemis: …(12+) een voorstelling die schijt heeft aan zijn eigen vage titel - Kostuumontwerp (2019)

Voor een jeugdvoorstelling van Jetse Batelaan in 2019 heeft Eva de kostuums ontworpen en gemaakt.

Informatie

Eva Koopmans is een ruimtelijk ontwerper, gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten en het vervolgens vertalen naar een vormgeving, waarbij het creëren van een beleving voorop staat. Een grote fascinatie van haar ligt bij het moment dat een ding (in de breedste zin van het woord) met de mens in aanraking komt. De relatie tussen de mens en de ruimte waarin het zich bevindt, is dan ook iets wat vaak terug komt in haar werk.

Eva is in 2017 (cum laude) afgestudeerd als scenograaf aan de kunstacademie Minerva, maar is op meerdere vlakken inzetbaar. Zij werkt onder andere als decor- kostuum- en lichtontwerper bij verschillende theatergezelschappen. Daarnaast maakt ze kunstinstallaties en is ze inzetbaar op het vlak van productie in de creatieve industrie. Mede door haar (productionele en creatieve) werkzaamheden bij Studio Theun Mosk heeft zij ervaring bij uiteenlopende podiumkunsten, installaties en tentoonstellingen.