Dit is Eva Koopmans

Ervaring

Jonge Harten: 20 years a party - Ontwerper en productieleider

In 2017 heeft Eva, in samenwerking met Marloes Meiborg, voor het theaterfestival Jonge Harten de vormgeving en productie gedaan van 20 feestjes in een glazen container op de vismarkt in Groningen.

End of Nature - Conceptontwikkeling, productie en vormgevingsassistentie

Voor Oerol 2018 heeft Eva meegewerkt aan de conceptontwikkeling, de productie en de vormgeving voor de installatie End of Nature voor een expeditie van Theun Mosk.

Mijn Augustus - Decor-, kostuum- en lichtontwerper

Voor een theatervoorstelling van Tim Verbeek in 2019, over Keizer Augustus, verzorgde Eva het gehele beeld.

Informatie

Eva Koopmans is een ruimtelijk ontwerper, gespecialiseerd in het ontwikkelen van concepten en het vervolgens vertalen naar een vormgeving, waarbij het creëren van een beleving voorop staat. Een grote fascinatie van haar ligt bij het moment dat een ding (in de breedste zin van het woord) met de mens in aanraking komt. De relatie tussen de mens en de ruimte waarin het zich bevindt, is dan ook iets wat vaak terug komt in haar werk.

Eva is in 2017 (cum laude) afgestudeerd als scenograaf aan de kunstacademie Minerva, maar is op meerdere vlakken inzetbaar. Zij werkt onder andere als decor- kostuum- en lichtontwerper bij verschillende theatergezelschappen. Daarnaast maakt ze kunstinstallaties en is ze inzetbaar op het vlak van productie in de creatieve industrie. Mede door haar (productionele en creatieve) werkzaamheden bij Studio Theun Mosk heeft zij ervaring bij uiteenlopende podiumkunsten, installaties en tentoonstellingen.