Dit is Dirk Bouke van der Staal

Ervaring

My Dearest Friend - Sound design, muziek en mix

Een korte film door Geschikte Gasten voor My Røde Reel waarin we uit 1100 wereldwijde inzendingen wonnen in het genre drama en ik genomineerd werd voor beste sounddesign. Video onderaan.

Amsterdam Music Festival Trailer (2016) - Muziek, sound design, mix en effecten

Voor de aankondiging van één van de grootste indoor festivals ter wereld heb ik de trailer van geluid voorzien, waarin de geluiden van de stad samenvloeien in muziek en uiteindelijk samenkomen bij het anthem voor AMF 2016 van Jay Hardway.

Alma Tadema Mapping - Muziek, sounddesign, mix

Naar aanleiding van de Alma Tadema-expositie in het Fries Museum werd op Luna, het Leeuwarder lichtfestival, een 3D projectie mapping vertoond die gemaakt is door Beun & Haas, waar ik in samenwerking met Marinus Groen het geluid voor heb gemaakt.

Informatie

Dirk Bouke heeft een passie voor het maken van geluid voor beeld, waarbij diepgang en emotie centraal staan en de grens tussen muziek en sounddesign vervaagt. Hij ziet muziek maken als het vertellen van een verhaal door middel van geluid waarbij het eindproduct centraal staat.

Momenteel zet Dirk Bouke de eerste stappen in de wereld van de filmtrailers en één van zijn soundtracks wordt in Los Angeles bij filmmaatschappijen gepitcht. Voor de video hieronder werd Dirk Bouke genomineerd voor Best Sound Design, in een wereldwijde competitie van Røde.