Flitswebinar #3: Danny van Zomeren over Zelfstandigen Zonder Pensioen

Het derde Flitswebinar krijgen we van Danny van Zomeren, van PSK. Danny weet heel veel over het verzekeren van zelfstandigen en hoe we in de creatieve industrie toch zouden kunnen denken aan later. Dit webinar is op donderdagavond 4 juno, vanaf 19:30 en alleen toegankelijk voor leden. Lid worden? Ziehier.

Uit het onderzoek dat we eind 2019 hielden, bleek dat slechts een klein deel van de makers in het noorden zich serieus bezig houdt met de toekomst. Ongeveer dertig procent bouwt een pensioen op en slechts 6,5% heeft een Arbeidsongeschiktheidsverzekering afgesloten. Dit gegeven kwam terug toen we vroegen om onderwerpen voor de Flitswebinars, want verzekeringen en broodfondsen kwamen regelmatig terug.

Daarvoor hebben we Danny van Zomeren uitgenodigd van pensioenkantoor PSK. Dit Leeuwarder bedrijf helpt mensen op een begrijpelijke manier hun financiële toekomst in beeld te brengen en daar gaat Danny het dus over hebben. In een soepel verhaal heeft hij het over arbeidsongeschiktheid, overlijden en ouder worden. En bijvoorbeeld ook wat 'crowd-surance' is. Niet meteen de meest vrolijke onderwerpen, maar toch echt wel iets waar we als creatieve sector wat mee moeten als we goed voor onszelf willen zorgen.

Praktische info

Kijk en doe je mee? Meld je dan even aan! Dat kan per mail, of door jezelf aanwezig te zetten in ons Facebook-event. In beide gevallen krijg je op tijd de gegevens die nodig zijn om in te loggen.

Iedere twee weken organiseert Mooiedingenmakers een flitswebinar (zolang we niet fysiek bij elkaar kunnen komen natuurlijk) over onderwerpen die door creatieve zelfstandigen uit Noord-Nederland zijn aangedragen. Eerst deden we dat op de vrijdagmiddag als een soort slimme vrijmibo, maar nu de terrassen weer open gaan, zijn ze doordeweeks. In dit geval dus op donderdag, 19:30 uur.

De flitswebinars zijn alleen toegankelijk voor leden. Wil je wel intunen? Dan moet je dus even lid worden, kijk hier waarom dat sowieso al een goed idee is.